FC Zwolle scoort, maar speelt weer gelijk

8 april 2011, 20:52

Na drie doelpuntloze remises op rij is FC Zwolle er vrijdag weer eens in geslaagd te scoren in een Jupiler League-wedstrijd. Het voorkwam evenwel niet dat de koploper wéér gelijkspeelde. Tegen Helmond Sport werd het 1-1.

Eric Botteghin kreeg na een kwart wedstrijd rood voor een overtreding op Ibad Muhamadu. Zwolle stond toen al met 1-0 voor, door toedoen van topscorer Sjoerd Ars. Mark Veldmate zette Helmond Sport drie minuten na rust op gelijke hoogte. Kort daarna moest ook Helmond met tien man verder omdat Jop van der Linden rood kreeg. Gescoord werd er vervolgens niet meer in de Overijsselse hoofdstad.

Als RKC Waalwijk zondag thuis wint van Go Ahead Eagles, brengt de nummer twee van de ranglijst de achterstand terug tot één punt. Een spannende ontknoping lonkt dus, zeker omdat het over twee weken FC Zwolle- RKC Waalwijk is.