Muur Neuer ditmaal broos tegen finalist United

4 mei 2011, 22:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Champions League-finale zal dit jaar gaan tussen FC Barcelona en Manchester United. De ploeg van Sir Alex Ferguson verzekerde zich woensdagavond van een plek in de eindstrijd door in eigen huis Schalke 04 met 4-1 te verslaan. Dit bleek ruimschoots voldoende na de 0-2 zege in Gelsenkirchen. De affiche van de finale van het kampioenenbal van 2011 is daarmee een exacte kopie van die van 2009. Destijds was het Barcelona dat in Rome beslag legde op de 'cup met de grote oren'.

Aangezien de Duitse muur in Gelsenkirchen twee keer geslecht werd, besloot de Schotse oefenmeester van The Red Devils met het oog op de spannende titelstrijd in de Premier League liefst negen vaste krachten rust te gunnen. Zo zaten Ryan Giggs, Javier Hernandez en Nemanja Vidic op de bank en behoorden Wayne Rooney en Rio Ferdinand niet eens tot de selectie. Edwin van der Sar stond wel onder de lat bij de Engelse grootmacht. De veertigjarige doelman speelde tegen Schalke zijn veertiende halve finale in de Champions League en vestigde daarmee een record.

Waar Neuer in de eerste ontmoeting zijn goal lange tijd dichtspijkerde met mooie saves, moest de doelman woensdagavond al na 26 minuten vissen. Valencia schoof de bal onder het rechterbeen van de Duitser door in het doel, waarmee het verzet van de bezoekers eigenlijk direct gebroken was. Een blunder van Neuer zorgde nauwelijks vijf minuten later voor de 2-0 van Gibson. Dom balverlies van Chris Smalling leidde tien minuten voor rust nog wel de 2-1 in van José Manuel Jurado, maar de bezoekers wisten in het vervolg van het duel weinig gevaar meer te stichten. 

Ferguson, die voor de vierde keer in zijn loopbaan in de finale van de Champions League staat, zal er met zijn ploeg een zware dobber aan hebben om op 28 mei op Wembley het tikkie-takkie-voetbal van de Catalanen onschadelijk te maken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen