Van der Sar was liever voetballer geweest

28 mei 2011, 09:21

Vanavond speelt hij nog één wedstrijd en dat is de carrière van Edwin van der Sar voorbij. De keeper krijgt met de Champions League-finale een afscheidswedstrijd die vrijwel niemand gegund is en krijgt van vriend en vijand complimenten. Toch had Van der Sar liever helemaal niet onder de lat gestaan. 

“Als je diep in mijn hart kijkt, was ik liever voetballer geworden", vertelde hij aan De Telegraaf. "Ik vind het gewoon heel leuk om te doen. Dat zie je ook in mijn manier van keepen terug. Veel doelmannen zijn eenlingen, maar ik ben altijd meer een teamspeler geweest. Daarom vond ik de trainingen bij Ajax onder Louis van Gaal ook altijd een feest. In het kleine zaaltje van De Meer rondo’s doen en driehoekjes maken." 

"Ik ben ook tweebenig geworden, door urenlang met links te trainen. Het versterkte mijn vermogen om als voetballer te kunnen denken. Daarom wil ik dat alles voor me in het veld ook staat. Ik coach met de bedoeling om risico’s tot het minimum te beperken. Dus geef ik aan een verdediger de opdracht om door te schuiven naar het middenveld om daar een gat te dichten. Dan maar een man minder in de zestien." 

Ook kijkt Van der Sar tegen zijn afscheid op. Ook al komt het moment snel dichterbij, nu wil hij er nog niet over nadenken. “Het is geen kwestie dat ik niet meer kan, alleen wil ik niet minder worden. Bij Manchester United verwijten ze me zelfs dat het idee dat het qua leeftijd mooi is geweest, vooral in mijn eigen kop zit. Intussen hou ik het gevoel op afstand dat het over een paar uur afgelopen is. Dat komt wel na het laatste fluitsignaal.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen