Huistra haalt oude bekende Suk naar Euroborg

27 juni 2011, 10:17   Bijgewerkt: 28 juni 2011, 17:05

Hyun Jun Suk blijft voor de Eredivisie behouden. FC Groningen neemt de Zuid-Koreaanse aanvaller transfervrij over van Ajax. In de Martinistad komt Suk in de persoon van coach Pieter Huistra een oude bekende tegen. In zijn periode in de ArenA werkte Suk al enkele maanden samen met de Friese tacticus.

De 19-jarige Suk tekent een contract voor twee seizoenen in de Euroborg. Groningen heeft de eenzijdige optie om de verbintenis met nog eens twee jaar te verlengen.

In het najaar van 2009 kreeg Suk een contract bij Ajax, nadat hij zichzelf spontaan aanmeldde in de hoofdstad. Hij wist er echter niet door te breken. Zijn aflopende verbintenis werd dan ook niet verlengd, maar Suk wilde wel graag in Nederland blijven. Groningen bood uitkomst. Suk is na Johan Kappelhof en Lorenzo Burnet de derde Ajacied die deze zomer naar het noorden verkast.

Groningen-manager Henk Veldmate omschrijft Suk als een fysiek sterke spits. “Hij laat de verdedigers van de tegenpartij geen moment met rust. Hij is lastig te bespelen voor tegenstanders. Hij stopt enorm veel strijd en energie in een wedstrijd. Met zijn spel en het type spits dat hij is, is Suk in staat een wedstrijd open te breken. Suk is een type speler van wie wij verwachten dat zijn spel en inzet zullen aanspreken en aanslaan bij ons publiek.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen