Kunstgrasexpert Verbeek bezorgd over Martens

17 augustus 2011, 19:43   Bijgewerkt: 17 augustus 2011, 23:24

AZ moet het donderdag in de uitwedstrijd bij Aalesunds FK, in de vierde voorronde van de Europa League, mogelijk zonder Maarten Martens stellen. De Belg heeft last van een enkelblessure.

“Maarten schuwde de duels op de training in Alkmaar”, zegt Verbeek woensdag op de AZ-website. “Dat kan tegen Aalesunds niet. Het kunstgras hier is ook niet bevorderlijk voor enkels. We beslissen op de wedstrijddag pas of hij kan spelen. Ik ga er vanuit dat Maarten gewoon bij de wedstrijdselectie kan zitten. Het is ook een optie dat hij op de bank begint. Als dat ook niet kan, schuift Roy Beerens (dinsdag overgenomen van SC Heerenveen, red.) of Toine van Huizen door naar de eerste achttien.”

AZ speelt de wedstrijd tegen de Noren dus op kunstgras. Verbeek is over de mat van Aalesunds te spreken, en hij heeft er verstand van. “Ik ben een kunstgrasexpert, want ik was de eerste trainer die in Nederland profvoetbal op kunstgras ging spelen. Dat was bij Heracles. Het is van goede kwaliteit (bij Aalesunds, red.). Kunstgrasvelden vind ik sowieso beter dan menig natuurgrasmat.”

Niet alleen beschikt het stadion van Aalesunds over een kunstgrasveld. Ook zitten de fans dicht op het veld. “Dat werkt in het voordeel van de thuisploeg. Overigens bestaat het publiek uit meer vrouwen dan mannen. Dat is dan weer leuk voor mij”, zegt Verbeek droogjes. “Ze hebben vooral thuis knappe prestaties neergezet tegen Neath, Ferencváros en Elfsborg.”

Hij is dan ook op zijn hoede voor de Noren. “Aalesunds is een fysiek sterke ploeg die vooral gevaarlijk is uit dode spelmomenten. Tegen Elfsborg scoorden ze zelfs drie keer uit een standaardsituatie. Afgelopen weekend hebben ze Rosenborg nog uit de beker geknikkerd. Dat is toch dé club van Noorwegen.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen