Schalke met ruime cijfers onderuit in Stuttgart

Ger
6 augustus 2011, 17:27

Khalid Boulahrouz heeft het Nederlandse onderonsje met Klaas-Jan Huntelaar ruim gewonnen. De verdediger was zaterdag met zijn werkgever VfB Stuttgart op eigen veld met 3-0 te sterk voor Schalke 04.

Cacau, Martin Harnik en Shinji Okazaki zorgden in de Mercedes-Benz Arena voor de doelpunten. Beide Nederlanders kwamen de volle negentig minuten in actie. Bij Stuttgart maakte de Mexicaan Francisco 'Maza' Rodríguez voor het eerst zijn opwachting in de Bundesliga. De verdediger werd deze zomer overgenomen van PSV.

Ryan Babel en Edson Braafheid gingen met 1899 Hoffenheim onderuit op bezoek bij Hannover 96: 2-1. Jan Schlaudraff en Mohammed Abdellaoue, vanaf elf meter, scoorden voor de thuisploeg. Tussendoor had Sejad Salihovic, eveneens vanaf de penaltystip, voor de gelijkmaker gezorgd. Babel werd na ruim een uur afgelost door Sven Schipplock.

Het FC Augsburg van de Nederlandse trainer Jos Luhukay hield een punt over aan het thuisduel met SC Freiburg: 2-2. Namens de promovendus kwamen onder meer Paul Verhaegh, Lorenzo Davids en Marcel de Jong binnen de lijnen.

Borussia Dortmund was de competitie in Duitsland een dag eerder al begonnen met een indrukwekkende thuiszege op Hamburger SV (3-1). Bij de bezoekers bleef Eljero Elia na de eerste helft in de kleedkamer achter. Jeffrey Bruma kwam niet van de bank.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen