Faber: "Best wennen, van Oranje naar Eindhoven"

Koen Freriks
11 september 2011, 11:20   Bijgewerkt: 11 september 2011, 11:25

Het leven van Ernest Faber is niet alleen druk, maar ook afwisselend. De trainer combineert zijn rol als assistent van bondscoach Bert van Marwijk met het hoofdtrainerschap bij FC Eindhoven. "Het is soms best wel even omschakelen, van Oranje naar Eindhoven", geeft hij toe in Voetbal International.

"Je komt ineens in een heel andere wereld terecht. Bij het Nederlands elftal zijn de faciliteiten van wereldniveau en is er op ieder vlak een specialist. Hier bij Eindhoven is het beperkter, maar de wil om te verbeteren is hetzelfde."

"Daarnaast zijn mijn functies natuurlijk totaal verschillend", vervolgt Faber. "Bij Oranje heb ik als assistent een ondersteunende rol, terwijl ik bij Eindhoven leidinggevend ben."

Faber vond het vorige week wel even pittig toen hij na de interland van Oranje tegen Finland uit het vliegtuig direct zijn team moest trainen. "Het werkt voor mij gewoon prettig op deze manier, maar natuurlijk is het wel druk. Woensdagochtend landden we bijvoorbeeld na de interland tegen Finland weer in Nederland en nog dezelfde dag stond ik bij Eindhoven alweer op het trainingsveld."

Toch presteert Faber uitstekend met Eindhoven. De Brabanders staan aan kop in de Jupiler League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen