Rutten: "Wij zijn favoriet, dat is helder"

14 september 2011, 13:55   Bijgewerkt: 14 september 2011, 14:04

PSV begint de groepsfase van de Europa League donderdag met een thuiswedstrijd tegen Legia Warschau. Op papier moet dat geen probleem zijn, weet ook coach Fred Rutten. Hij waakt echter voor onderschatting. "Legia is een stevige ploeg. Ze schakelden Spartak Moskou uit, dan ben je al gewaarschuwd."

"We moeten volwassen spelen", blikt Rutten op de website van zijn club vooruit op de EL-wedstrijd. "Met op z’n tijd een functioneel overtredinkje, zonder dat het kaarten oplevert. Zeker tegen een team dat vanuit de counter heel goed kan opereren."

Legia is een vervelende ploeg om tegen te spelen, vindt Rutten. "Wij zijn favoriet, dat is heel helder. Door de naam die wij hebben, de kwaliteiten die wij hebben. Maar Legia is wel een tegenstander die heel stevig voetbalt speelt. Ze schakelden Spartak Moskou uit, dan ben je al gewaarschuwd. Het is een ervaren ploeg en dit is voor hen een mooi platform om te laten zien wat ze kunnen. Anderzijds, als wij het tempo erin houden en vooral niet een counter toelaten, kunnen wij morgen gewoon Legia verslaan. Dat is ook het doel van morgen, je moet de eerste drie punten in huis houden als je wilt overwinteren. En dat willen wij graag", besluit hij.

Verdediger Marcelo kent Legia goed, want hij speelde in het verleden twee seizoenen bij het Poolse Wisla Krakow. "Het is een sterke, fysieke ploeg", zegt hij over Legia. "Maar PSV heeft meer voetbalkwaliteiten om dat te kunnen bespelen."

Hoe PSV speelt tegen Legia is nog onzeker. De kans is groot dat Tim Matavz zijn debuut in de basis maakt, maar daarover werd woensdag weinig duidelijk. Centraal achterin krijgt Marcelo vermoedelijk weer de voorkeur boven Timothy Derijck.

Vermoedelijke opstelling PSV tegen Legia: Tyton; Pieters, Bouma, Marcelo, Manolev; Strootman, Wijnaldum, Toivonen; Mertens, Matavz; Lens

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen