Van Persie en V/d Vaart leggen basis voor zeges

24 september 2011, 17:53   Bijgewerkt: 26 september 2011, 22:11

Arsenal heeft zaterdag aan de hand van Robin van Persie een driepunter gescoord in de Premier League. Mede door twee doelpunten van de aanvaller vloerden The Gunners Bolton Wanderers met 3-0. Door zijn doelgerichte optreden staat hij nu op honderd officiële treffers voor Arsenal. Rafael van der Vaart scoorde voor Tottenham Hotspur op bezoek bij Wigan Athletic (1-2).

Bij rust waren de bordjes in het Emirates Stadium nog onveranderd, maar na amper 36 tellen in het tweede bedrijf opende Van Persie de score op aangeven van Aaron Ramsey. 25 minuten later maakte hij er na voorbereidend werk van Theo Walcott 2-0 van. De goals omlijstten de rode kaart van David Wheater (Bolton) na 55 minuten. Vlak voor het eindsignaal legde Alexandre Song de eindscore vast op 3-0.

Ook Rafael van der Vaart toonde zijn waarde. In de uitwedstrijd bij Wigan Athletic zette de Nederlander Tottenham Hotspur al na drie minuten op voorsprong. Gareth Bale besliste het duel twintig minuten later door Spurs’ tweede goal te maken. Na de pauze kwam Wigan, met Patrick van Aanholt in de basis en Ronnie Stam als invaller, via Mohamed Diame terug tot 1-2. Maar daar bleef het bij. Overigens leverde Stam de eindpass bij het doelpunt van Diame.

Arsenal staat ondanks de zege nog altijd teleurstellend in het rechterrijtje. Het gat naar koploper Manchester City, dat eerder op de dag met 2-0 won van Everton, bedraagt na zes speeldagen al negen punten. Tottenham staat nu zesde, op zeven punten van City. Nummer twee Manchester United bezoekt later op de avond Stoke City. Chelsea, Newcastle United en Liverpool, respectievelijk derde, vierde en vijfde, boekten allen een overwinning.

Chelsea vloerde het Swansea City van basisspeler Michel Vorm en de absenten Ferrie Bodde en Kemy Agustien met 3-1. Ramires scoorde twee keer. Fernando Torres, die vorige week opzien baarde met een enorme misser in de verloren topper tegen Manchester United, opende na een half uur de score. Tien minuten na zijn treffer kreeg de Spanjaard de rode kaart voor een wilde tackle. Ashley Williams maakte vlak voor tijd nog de eretreffer voor Swansea, maar het slotakkoord was voor Didier Drogba (4-1).

Door drie doelpunten van Demba Ba zegevierde Newcastle United, met Tim Krul onder de lat, thuis met 3-1 over Blackburn Rovers. Oud-Ajacied Luis Suarez hielp Liverpool met een treffer aan een 2-1 thuiszege op Wolverhampton Wanderers. Dirk Kuyt viel negentien minuten voor tijd in bij The Reds. City gaat aan kop met zestien punten. Man United, dat later dus bij nummer zeven Stoke op visite gaat, heeft er één minder. Chelsea (dertien punten), Newcastle (twaalf), Liverpool (tien) en Tottenham (negen) volgen op de plaatsen drie tot en met zes.

Martin Jol kwam met Fulham bij West Bromwich Albion niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Fulham staat op doelsaldo nog boven de rode streep. Het heeft evenals Blackburn en West Bromwich Albion vier punten. Bolton Wanderers is houder van de rode lantaarn, met een punt minder.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!