Verbeek: "Niets aantrekken van tegenstander"

14 september 2011, 14:31   Bijgewerkt: 14 september 2011, 14:40

Malmö FF is de eerste opponent van AZ op weg naar een plek in de tweede ronde van de Europa League. De Alkmaarders spelen donderdag in eigen stadion tegen de huidige nummer acht van Zweden. Coach Gertjan Verbeek heeft er zin in.

"Ik ben benieuwd of wij in staat zijn om ons niks aan te trekken van onze tegenstander", zegt hij op de AZ-website. "Ons eigen spel spelen is de beste kans op een goed resultaat. Ik heb geen energie gestoken in het uitgebreid analyseren van Malmö. Uiteraard heb ik beelden bekeken, maar we gaan ons niet aanpassen."

"Ik denk dat de mensen van Malmö ook wel zien dat wij lekker lopen te ballen. Ze zullen respect voor ons hebben, maar geen ontzag. Het is aan Malmö om ons af te stoppen. Hoe? Ik ga niet voor de coach van Malmö denken", aldus Verbeek.

De coach van AZ beschrijft Malmö FF als een 'fysiek sterk team'. "Mijn verwachting is dat ze 4-4-2 gaan spelen", stelt hij. "Ik ben niet zo goed in namen, dat krijg je als je de veertig bent gepasseerd. Maar nummers weet ik wel. Hun nummer 9 is een Braziliaan. Hij speelt kort achter hun nieuwe aankoop, nummer 13. Ranégie, ofzo. Ja, die heeft er bij Häcken toch behoorlijk wat ingeschoten. En nummer 10 zwerft door het hele elftal. Die heb ik als linksback gezien, maar ook als rechtshalf."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen