Vertonghen: "We verspillen veel onnodige krachten"

Koen Freriks
11 september 2011, 09:31

Ajax kwam zaterdag net als in de eerste uitwedstrijd opnieuw op achterstand. De landskampioen knok zich tegen Heracles Almelo uiteindelijk wel naar de winst, maar aanvoerder Jan Vertonghen waarschuwt zichzelf en zijn team.

"We moesten wéér een achterstand ombuigen", aldus de Belg tegenover NUsport. "In het vervolg moeten we die tegengoal echt zien te voorkomen, want we verspillen onnodig veel krachten op deze manier."

Volgens Vertonghen kwam dat zeker niet door het kunstgras. Dat vond hij juist een pluspunt. "Bij veel clubs sproeien ze van tevoren niet als wij op bezoek komen", vervolgt de linkspoot. "Bij Heracles wel, want zij spelen hetzelfde spelletje als wij. Zij willen het balletje ook lekker laten rollen en zijn daardoor gebaat bij een vochtig veld. Dat is ook in ons voordeel."

Vertonghen verkeert nog niet in topvorm. Vooral fysiek heeft hij het soms zwaar. "Dat merkte je in de laatste minuten, ik was kapot. Daarom is het zo belangrijk dat ik de komende vier of vijf wedstrijden ritme opdoe, want dat kan met dit programma wel eens van pas gaan komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen