Ajax wint in Zagreb en doet weer mee

18 oktober 2011, 22:40   Bijgewerkt: 19 oktober 2011, 10:07

Ajax heeft de eerste overwinning in deze editie van de Champions League binnen. De Amsterdammers wonnen het vooraf als 'cruciaal' omschreven duel met Dinamo Zagreb met 2-0. Uitblinker Derk Boerrigter en Christian Eriksen tekenden voor de treffers in Kroatië. De ploeg mag daardoor weer dromen van het overleven van de poulefase in het kampioenenbal.

In de aanloop naar de eerste van twee wedstrijden tegen Dinamo Zagreb beloofden de spelers van Ajax elkaar opnieuw beterschap. De ploeg van trainer Frank de Boer besefte dat het dinsdagavond in het Maksimirstadion van de kampioen van Kroatië beter moest dan in de laatste zeven duels, waarvan alleen de ontmoeting met de amateurs van Noordwijk in het nationale bekertoernooi in winst werd omgezet.

Het bleek een voorbode voor een paar slippertjes in de verdediging bij Ajax, waar vooral Gregory van der Wiel een ongeconcentreerde indruk maakte. Het spel golfde op en neer in de openingsfase, wat resulteerde in kansen voor beide ploegen. Jerko Leko kon de thuisploeg al vroeg aan de leiding helpen, maar hij schoot van dichtbij recht op Vermeer. Aan de andere kant misten de Amsterdammers een opgelegde kans om de ban te breken. Jan Verthongen pegelde een vrije trap van ver op het vijandelijke doel waarna Dinamo-keeper Ivan Kelava een niet te missen rebound weggaf aan Siem de Jong, maar de spits schoof de bal toch naast.

In de tweede helft kregen de Amsterdammers al snel loon naar werken dankzij een treffer van Boerrigter, die een plaag was voor de Dinamo-verdediging. Miralem Sulejmani trok vier spelers van de thuisploeg naar zich toe en zette de vleugelaanvaller met een fraaie voetbeweging vrij voor het doel. Boerrigter bleef koel en schoot kiezelhard binnen: 1-0. In het restant van de partij lieten de Amsterdammers de onmachtige Kroaten te lang in leven. Grote kansen bleken niet besteed aan Janssen en De Jong, die nog maar eens de paal trof met een kopbal. Vlak voor het einde maakte Eriksen een einde aan de Amsterdamse onzekerheid door Kelava te omspelen na een dieptepass en vervolgens simpel binnen te tikken: 2-0.

Eriksen bracht Europese overwintering voor de Amsterdammers daarmee dichterbij. Het verschil met de Kroaten bedraagt nu vier punten met nog drie duels te gaan in de groepsfase van het kampioenenbal. De Amsterdammers hoeven elkaar op de terugweg dus niet nog een keer beterschap te beloven.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen