Boerrigter: "Niemand wakkerde het vuurtje aan"

Ger
3 oktober 2011, 09:35   Bijgewerkt: 3 oktober 2011, 09:58

Ajax slikte zondag bij FC Groningen (1-0) de eerste competitienederlaag van het seizoen. Voor de landskampioen was het al de vijfde wedstrijd waarin niet werd gewonnen. De voorbije weken werden alleen de amateurs van Noordwijk verslagen.

"Niemand binnen de ploeg wist dat vuurtje in de eerste helft aan te wakkeren. Misschien hebben we wel zo'n speler in ons team, maar deze keer stond hij in ieder geval niet op." De van RKC Waalwijk overgekomen aanvaller (24) ziet voor zichzelf geen rol als aanjager weggelegd. "Dat is moeilijk voor mij als nieuwe speler. Ik vervul bovendien geen centrale rol in het elftal."

FC Groningen speelde voor eigen publiek veel energieker. Het leverde de noorderlingen zes gele kaarten op. "Daar hadden we eigenlijk van moeten profiteren", aldus Boerrigter. "Als mijn directe tegenstander al geel op zak heeft, probeer ik normaal gesproken veel acties te maken. Bij een nieuwe overtreding kan hij dan zomaar zijn tweede kaart krijgen. Helaas werd ik in deze wedstrijd niet veel gezocht."

De matige eerste helft kwam de Ajacieden in de rust op een donderpreek van trainer Frank de Boer te staan. Boerrigter: "Dat is niet leuk om mee te maken, ik zie hem liever vrolijk. Hij sprak enkele harde woorden. Daar had hij ook alle reden voor, want we speelden niet best. Ik wil de nederlaag niet afschuiven op onze Europese wedstrijd tegen Real Madrid. Dit mag gewoon niet gebeuren."

De enige Nederlandse deelnemer aan de Champions League kan de povere serie door interlandvoetbal voorlopig niet doorbreken. De onderbreking komt Boerrigter evenwel goed uit. "Ik voel m'n spieren inmiddels wel een beetje. We werken toch heel veel wedstrijden in een korte periode af. Vorig jaar had ik in de Jupiler League een vast ritme, met iedere vrijdagavond een duel. Dat is nu duidelijk anders geworden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen