"Geel kan maar dan moeten alle arbiters zo fluiten"

2 oktober 2011, 23:33

Trainer Frank de Boer van Ajax kan zich niet helemaal vinden in de tweede gele kaart die verdediger Gregory van der Wiel in de uitwedstrijd tegen FC Groningen van scheidsrechter Richard Liesveld kreeg. Hij vond het zwaar bestraft.

"Van der Wiel krijgt de bal op zijn hand", zei De Boer. "Ik snap dat de arbiter voor een strafschop fluit. Met die tweede gele kaart kan ik ook leven. Maar dan moeten alle scheidsrechters zo fluiten. Fer van FC Twente veroorzaakte laatst ook een penalty maar kreeg geen tweede gele kaart."

Leandro Bacuna schoot de strafschop raak en die tik kwam Ajax niet meer te boven: 1-0. De Boer vond de nederlaag niet onterecht. “In Euroborg weet je dat het publiek en de spelers erg enthousiast zijn en dat zag je ook deze keer terug in de wedstrijd. Wij hadden er grote moeite mee om daar onderuit te komen. Als het niet voetballend lukt, moet je strijd leveren”, zegt hij op de website van FC Groningen. “En wij waren veel te bleu, namen te weinig initiatief en Groningen stoorde goed. Echt grote kansen hebben we niet weggegeven op twee mogelijkheden na in de slotfase.”

“In de tweede helft probeerden we meer initiatief te nemen”, vervolgt De Boer. “En toen kwam dat moment met Van der Wiel. Daarna waren we wel agressief en wilden we de bal hebben. Er moet dus blijkbaar iets gebeuren, willen wij reageren. Dat is heel slecht en dat heb ik de spelers in de kleedkamer ook laten weten.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen