V/d Vaart en Spurs vergroten zorgen Arsenal

2 oktober 2011, 18:59   Bijgewerkt: 2 oktober 2011, 21:05

De problemen van Arsenal in de Premier League houden aan. The Gunners gingen zondag in de Noord-Londense derby bij Tottenham Hotspur met 2-1 onderuit, mede door een tegengoal van Rafael van der Vaart.

Zeven punten uit de eerste zes wedstrijden. De start die Arsenal deze competitie maakte is ronduit belabberd te noemen. Met als grote dieptepunt natuurlijk de 8-2 nederlaag op Old Trafford bij Manchester United. Op White Hart Lane, de thuishaven van Tottenham Hotspur, werd het juiste spoor opnieuw niet gevonden.

Van der Vaart opende vlak voor rust op aangeven van voormalig Gunner Emmanuel Adebayor de score voor de Spurs. Na 51 minuten kwam Arsenal via Aaron Ramsey, die scoorde uit een lage voorzet van Alexandre Song, op 1-1. Maar een kwartier voor het eindsignaal ging het alsnog verkeerd voor de bezoekers. Kyle Walker verraste Wojciech Szczesny met een afstandsschot en maakte zo de 2-1. Van der Vaart was toen al naar de kant gehaald. Robin van Persie speelde het hele duel bij Arsenal.

Arsenal staat na zeven duels teleurstellend vijftiende op de ranglijst. De achterstand op koplopers Manchester United en Manchester City bedraagt al twaalf punten. Tottenham Hotspur klimt naar de zesde positie. Met een duel minder gespeeld staat het zeven punten achter op de twee lijstaanvoerders uit Manchester.