Adriaanse: "Wisla verdiende de overwinning"

15 december 2011, 08:47

Co Adriaanse vindt dat zijn team woensdag terecht verloren heeft van Wisla Krakow. In Polen verloren de Tukkers, die al zeker waren van de eerste plaats in de poule, met 2-1. Hierdoor plaatste ook Wisla zich voor de volgende ronde van de Europa League.

"Een terechte nederlaag", zegt Adriaanse op de site van FC Twente over het verlies van zijn team. "Het is een oude voetbalwet. Wisla speelde nog ergens om en voor ons stond niets meer op het spel. Dat verschil zag je. Wisla verdiende het om te winnen. Ze waren scherper en kregen de beste kansen. Pas na 20 á 25 minuten konden we pas echt wat doen in de wedstrijd, dat is te laat. Tot die tijd waren zij veel scherper. Het heeft er ook mee te maken dat veel spelers bij ons op het veld al lange tijd niet meer op dit niveau hebben gespeeld. Dan vergt het altijd even tijd om te wennen."

Het winnende doelpunt van Wisla viel op een belangrijk moment, namelijk vlak na rust. Adriaanse: "We hadden in de rust afgesproken dat we eerder gingen storen. Na een minuut valt dan meteen de 2-1 na slecht verdedigen. Daarna was de wedstrijd meer open en kregen beide ploegen kansen om te scoren. Dat gebeurde niet meer."