Van Persie volleert Arsenal langs Everton

10 december 2011, 17:50   Bijgewerkt: 10 december 2011, 19:39

Robin van Persie blijft een sensatie in de Premier League. De Nederlander hielp Arsenal zaterdag voor de zoveelste keer aan de winst. Tegen Everton plukte hij na zeventig minuten de bal in één keer uit de lucht en volleerde raak: 1-0.

Bij Everton was Royston Drenthe absent, maar John Heitinga verscheen wel aan de aftrap en maakte de negentig minuten vol. Door de driepunter komt Arsenal op 29 punten. Daarmee neemt het de vierde plaats over van stadgenoot Chelsea. Die ploeg speelt maandag tegen lijstaanvoerder Manchester City, dat al 38 punten heeft.

Nummer twee Manchester United bracht de achterstand op ManCity terug tot twee punten. The Red Devils, midweeks verrassend door FC Basel uitgeschakeld in de Champions League, rekenden op het eigen Old Trafford af met Wolverhampton Wanderers. Het werd 4-1. Nani en Wayne Rooney scoorden ieder twee keer. Steven Fletcher deed vlak na rust iets terug namens The Wolves. Hij tekende voor de 2-1.

Liverpool pakte ook drie punten. Voormalig Ajacied Luis Suarez schoot The Reds, bij wie Dirk Kuyt de hele wedstrijd speelde, twee minuten na de doelwissel langs promovendus Queens Park Rangers (1-0). Door de zege neemt Liverpool de zesde plek op doelsaldo over van Newcastle United. Met de laatste maanden uitmuntend keepende Tim Krul onder de lat verloren The Magpies met 4-2 bij het gepromoveerde Norwich City. Demba Ba maakte beide treffers voor Newcastle, dat door een rode kaart van Dan Gosling het duel met tien man eindigde.

Met Michel Vorm in de basis en Kemy Agustien als invaller pakte Swansea City drie punten ten koste van het Fulham van coach Martin Jol. Door doelpunten van Scott Sinclair en Daniel Graham werd het 2-0. Daardoor blijft Swansea keurig in de middenmoot meedraaien. Fulham zakt naar plaats veertien. Vorm was de grote held van Swansea, door in de slotfase een penalty van Clint Dempsey tegen te houden.

Wigan Athletic, met Ronnie Stam in de basis, droeg de laatste plek over aan Bolton Wanderers. Zelf wonnen The Latics met 2-1 bij West Bromwich Albion. Bolton ging ondertussen voor eigen publiek met 2-1 onderuit tegen middenmoter Aston Villa.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen