Koploper ManCity zet ManU op vijf punten

25 februari 2012, 20:25

Koploper Manchester City heeft de druk op naaste belager Manchester United opgevoerd. The Citizens wonnen zaterdag thuis met 3-0 van Blackburn Rovers, waardoor de voorsprong op The Red Devils nu vijf punten bedraagt. Om in de titelrace te blijven, moet ManU zondag dus winnen bij middenmoter Norwich City.

ManCity was voor de doelwissel baas op het eigen Eastlands, maar ging slechts met een 1-0 voorsprong rusten. Op aangeven van Aleksandar Kolarov was Mario Balotelli na een half uur trefzeker.

In het tweede bedrijf nam ManCity alsnog verder afstand van de tegen degradatie knokkende Rovers. Na een blunder van Blackburn-keeper Paul Robinson bij een corner van David Silva maakte Sergio Agüero er in de 52ste minuut 2-0 van. Edin Dzeko, koud in het veld, legde tien minuten voor tijd de eindscore vast op 3-0. De Bosniër scoorde na een heerlijke pass van Kolarov.

Bij Manchester City speelde Nigel de Jong de hele wedstrijd.