Napoli legt onzeker Chelsea het zwijgen op

21 februari 2012, 22:39   Bijgewerkt: 21 februari 2012, 23:10

Napoli heeft goede papieren om de kwartfinale van de Champions League te bereiken. De Italiaanse club boekte dinsdagavond in het eigen Stadio San Paolo een verdiende 3-1 overwinning op Chelsea. Ezequiel Lavezzi had met twee treffers een belangrijk aandeel in de zege.

De Engelsen kregen in een kolkend Stadion San Paolo wel een aantal kansen, maar sprongen daar slordig mee om. De gevreesde aanval van Napoli was veel effectiever. Ezequiel Lavezzi was de grote man bij de thuisploeg met twee doelpunten. Napoli bewees daarmee dat het in de groepsfase uitschakelen van Manchester City, nog veel beter op dreef dan Chelsea in de Premier League, geen toeval was.

Villas-Boas moest voor de wedstrijd melden dat John Terry misschien wel 6 weken ontbreekt door een operatie aan zijn knie. De kwetsuur van zijn leider komt op een vervelend moment. Chelsea won slechts één van de afgelopen zeven wedstrijden. Op het matige veld van Napoli viel vleugelverdediger José Bosingwa ook nog eens uit. De verdediger hinkelde al na ruim 10 minuten met een hamstringblessure naar de kant.

Aan het begin van de tweede helft zette Chelsea even aan en waren Didier Drogba, die de voorkeur kreeg boven Fernando Torres, en Gary Cahill nog dicht bij een doelpunt. Het offensief duurde echter niet lang. Napoli nam het initiatief weer over en Lavezzi maakte, opnieuw in totale vrijheid, zijn tweede na een goede combinatie met Cavani: 3-1.