PSV beleeft heerlijk avondje tegen Trabzonspor

23 februari 2012, 20:52   Bijgewerkt: 23 februari 2012, 21:47

Een eenvoudige zege en geen personele schade: veel beter had PSV zich de avond tegen Trabzonspor niet kunnen wensen. De Eindhovenaren wonnen met 4-1 van de Turken en dat was, na de 1-2 zege in Turkije, ruim voldoende om door te gaan in de Europa League. Halverwege was de stand al 3-1 en stond de gasten uit Trabzon bovendien met een man minder. In de volgende ronde stuit PSV op Valencia.

Echt spannend was de return tussen PSV en Trabzonspor nooit. De Turken moesten door die 1-2 van vorige week een achterstand goed zien te maken en hoewel de eerste kans van de wedstrijd voor hen was (na de prachtige counter), was het vooral PSV dat de klok sloeg. Een overtreding binnen de 'zestien' op Dries Mertens leverde al na een kwartier de 1-0 op. De Belg ging neer na een overtreding van tegenstander Celustka, die te laat zag dat de kleine Mertens binnendoor geglipt was. De bal ging terecht op de stip, waarna Mertens hoogstpersoonlijk de score opende.

Niet lang na de treffer van Matavz stond het Philips Stadion opnieuw op de banken. Aanleiding was ditmaal niet een doelpunt, maar een wissel. Na vier maanden blessureleed maakte Erik Pieters zijn rentree. De linksback kwam in de ploeg voor Jetro Willems en werd getrakteerd op een staande ovatie. De international is dus ook weer terug en dat zal PSV goed doen met het oog op de rest van het seizoen.

Dat laatste deel van het seizoen bevat sowieso een dubbele confrontatie met Valencia, want de Spaanse ploeg rekende af met Stoke City. Maar voordat daar aan dacht kan worden, wacht zondag Feyenoord. Dit Trabzonspor was voor PSV, na de 0-3 van vorig weekend tegen FC Groningen, de ideale warming-up naar die topper.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen