Anderlecht wint topper, Been toont veerkracht

22 april 2012, 22:26   Bijgewerkt: 23 april 2012, 09:04

Anderlecht heeft de aanval van Club Brugge op de koppositie in de Belgische Pro League afgeslagen. De ploeg uit Brussel zegevierde zondag met 0-1 in het Jan Breydel Stadion en vergrootte de voorsprong op blauw-zwart zo tot vier punten: 42 om 38. Er zijn nog vijf duels te spelen.

De openingsfase was voor Club Brugge, met Ryan Donk in de basis. Maar in de vijftiende minuut nam Anderlecht de leiding. Dieumerci Mbokani scoorde na een combinatie met Matias Suarez. De thuisclub kon de schade niet meer repareren, al schoot invaller Björn Vleminckx (ex-NEC) nog wel op de paal.

Racing Genk kwam op 35 punten, na een 3-2 thuiszege op Standard Luik. Door doelpunten van Mohammed Tchité en Yoni Buyens (penalty) stond het bij rust nog 0-2, maar in het tweede bedrijf kantelde de equipe van Mario Been de score.

Oud-AZ'er Sébastien Pocognoli werkte na 51 minuten de bal in eigen doel. Jelle Vossen gaf de bal voor de zekerheid nog een laatste zetje, al was dat pas ná de doellijn. Zes minuten later scoorde de goalgetter alsnog zelf (2-2). In de 75ste minuut maakte Christian Benteke, na gestuntel in de Luik-defensie, de ommekeer compleet.

Tien minuten eerder was Standard met tien man komen te staan door een directe, terechte rode kaart van Michy Batshuayi, die op de voet van Jeroen Simaeys ging staan. De Walen eindigden zelfs met negen man. Keeper Sinan Bolat raakte in de 78ste minuut geblesseerd en kon niet verder. Standard had echter al drie keer gewisseld. En dus moest er een veldspeler op doel; voormalig Ajacied Jelle van Damme nam zijn verantwoordelijkheid en verrichte enkele prima reddingen.