Man United vijf punten los na late zege

2 april 2012, 22:54   Bijgewerkt: 2 april 2012, 23:28

De twintigste landstitel uit de historie lonkt nadrukkelijk voor Manchester United. De titelhouder profiteerde maandag optimaal van het puntverlies dat rivaal Manchester City zaterdag leed bij Sunderland (3-3). De ploeg won het lastige uitduel bij Blackburn Rovers met 0-2. Door die zege is Manchester United nu vijf punten los van City.

De zege van United op Ewood Park, waar de club het traditioneel lastig heeft, kwam pas in de slotfase tot stand. Antonio Valencia brak in de tachtigste minuut de ban met een diagonale knal, waarbij Rovers-doelman Paul Robinson niet vrijuit ging. Even later bepaalde invaller Ashley Young met een schot uit de draai de eindstand op 0-2.

Voor United betekende dit al de zevende competitiezege op rij. Bovendien is de club nu al bijna drie maanden zonder nederlaag. De laatste club die in competitieverband van de oerdegelijke Mancunians wist te winnen, was Newcastle United op 4 januari.

Nu het gat met City vijf punten is, neemt de kans toe dat Manchester United de titelstrijd op 30 april, drie wedstrijden voor het eind van de competitie, kan beslissen in een directe confrontatie met de stadgenoot. Kampioen worden in het stadion van City, mooier hadden de Man United-fans het waarschijnlijk niet kunnen bedenken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen