Messi neemt Barcelona weer bij de hand

7 april 2012, 21:56   Bijgewerkt: 8 april 2012, 00:41

Lionel Messi blijft wekelijks zijn grote klasse demonstreren. De 24-jarige Argentijn nam FC Barcelona zaterdagavond in het competitieduel bij Real Zaragoza weer bij de hand. De clubtopscorer aller tijden van de Catalanen gidste zijn ploeg met twee treffers langs de laagvlieger in de Primera Division: 1-4.

Barça kreeg de zege niet cadeau in La Romareda. De nummer voorlaatst van de Spaanse competitie liet halverwege de eerste helft een uitgelezen mogelijkheid liggen om de ban te breken. Nadat Ángel Lafita door keeper Victor Valdes in het strafschopgebied onderuit gehaald werd, kreeg Zaragoza een penalty toegewezen. Valdes maakte zijn fout goed door de inzet van Carlos Aranda te keren, uit de rebound knalde Lafita nog tegen de lat.

Zes minuten later wist Aranda alsnog voor de openingstreffer te tekenen door de bal in twee instanties achter Valdes te werken: 1-0. Het harde werk van Zaragoza werd nog binnen een kwartier teniet gedaan door de Catalanen. Eerst wist Carles Puyol in de 36e minuut voor de gelijkmaker te tekenen, waarna Messi met zijn eerste van de avond Barça vlak daarna op voorsprong bracht: 1-2. Tot overmaat van ramp kreeg Zaragoza-middenvelder Abraham op slag van rust zijn tweede gele kaart, waardoor de thuisploeg de laatste 45 minuten met tien man moesten spelen.

Na rust bouwden de bezoekers de score verder uit via treffers van Messi (strafschop) en Pedro: 1-4. De ploeg van trainer Josep Guardiola is koploper Real Madrid, dat zondag nummer drie Valencia op bezoek krijgt, tot op drie punten genaderd. Eerder op zaterdag bleef Espanyol in eigen huis tegen Real Sociedad steken op 2-2. Carlos Véla nam beide treffers van Sociedad voor zijn rekening. Getafe CF steeg naar de tiende plek dankzij een 2-0 zege op Sporting de Gijón. Rayo Vallecano verpletterde Osasuna in eigen huis met 6-0. Michu scoorde tweemaal.

Real Betis Sevilla rekende op eigen terrein af met Villarreal: 3-1. Roque Santa Cruz, Rubén Castro en Benat namen de productie van de thuisploeg voor hun rekening. Marco Ruben tekende in de extra tijd vanaf elf meter nog voor een eretreffer namens de bezoekers, die het duel met tien man eindigden nadat Angel López in de 66e minuut een tweede gele kaart kreeg uitgereikt. Het geplaagde Villareal, dat blijft steken op de zeventiende plaats, moet nu serieus rekening gaan houden met degradatie.