Blamage Duitsland en Portugal, Spanje wint

26 mei 2012, 19:53   Bijgewerkt: 26 mei 2012, 21:12

Duitsland, de tweede tegenstander van Nederland op het EK, heeft zaterdag een doelpuntrijke oefennederlaag geleden. Die Mannschaft ging met 5-3 onderuit in en tegen Zwitserland.

Bij Duitsland ontbrak een aantal vaste krachten, maar toch zal de nederlaag hard aankomen in het kamp van bondscoach Joachim Löw. De achterhoede oogde namelijk niet bepaald solide. Tussen de twintigste en 23ste minuut kreeg Eren Derdiyok alle vrijheid om twee keer te scoren en deed dat ook. Drie minuten later had hij de 3-0 op de schoen, maar nu redde doelman Marc-Andre ter Stegen.

Op slag van rust kwam Duitsland terug in de wedstrijd; Mats Hummels kopte een vrije trap binnen. Maar na vijftig minuten werd het verschil weer twee goals doordat Derdiyok de hattrick voltooide. Andre Schürrle zorgde na 65 minuten voor de tweede Duitse aansluitingstreffer. Hij schoot van afstand en zag keeper Benaglio helemaal mis tasten. Via Stephan Lichtsteiner, Marco Reus en Admir Mehmedi werd het 5-3.

Polen, samen met Oekraïne gastheer van het EK, won met 1-0 van Slowakije. Damien Perquis maakte na een half uur de enige goal. Woensdag oefent Oranje tegen Slowakije. Ierland was met dezelfde cijfers te sterk voor Bosnië-Herzegovina. Shane Long scoorde na 78 minuten de enige treffer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen