FC Groningen ontdoet zich van trainer Huistra

Ger
10 mei 2012, 11:00   Bijgewerkt: 10 mei 2012, 11:28

FC Groningen heeft per direct gebroken met trainer Pieter Huistra. Onder leiding van de oud-international (45) beleefden de noorderlingen een zeer teleurstellend seizoen. Vooral door een belabberde reeks na de winterstop eindigde de club pas op de veertiende plaats in de Eredivisie.

Huistra nam bij FC Groningen in de zomer van 2010 het stokje over van Ron Jans. In het eerste seizoen van de Fries greep de formatie uit de Martinistad net naast Europees voetbal. In zijn tweede voetbaljaargang waren de resultaten aanvankelijk prima. De coach verlengde zijn verblijf in Groningen eind november zelfs met een jaar. In de tweede helft van het seizoen presteerden zijn manschappen echter dramatisch.

De clubleiding geeft om 14.00 uur tijdens een persconferentie een toelichting op het vertrek van Huistra. Bij supporters zal ongetwijfeld de roep om een terugkeer van Jans klinken. De oefenmeester, die in het verleden uitstekend presteerde bij FC Groningen, zit na zijn vertrek bij rivaal SC Heerenveen nog zonder werkgever. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen