Leekens: "Werk bij nationale ploeg was vrijwel af"

14 mei 2012, 08:44

Georges Leekens werd zondagavond officieel gepresenteerd als trainer van Club Brugge. Een verrassende move, want Leekens had nog een doorlopend contract als bondscoach van België. De Belgische voetbalbond is woedend over het plotselinge vertrek van de oefenmeester, maar Leekens zelf is zich van geen kwaad bewust.

"Ik laat de Rode Duivels niet in de steek", citeert Sporza de scheidende bondscoach. "We hebben heel hard gewerkt en mijn werk is voor negentig procent af. Alleen het dak moet er nog op, dat zullen mijn spelers doen. Geef hen respect en je zult veel terugkrijgen. De Rode Duivels staan weer op de kaart en worden gerespecteerd. Alle spelers zijn beter geworden. Ze zijn klaar voor de voorronde voor het WK van 2014."

Bondsvoorzitter François de Keersmaecker heeft geen goed woord over voor de handelswijze van Leekens én Club. "Ik begrijp de frustratie van de bondspreses. Het was jammer geweest als hij blij was geweest met mijn vertrek", reageert Leekens.

Ook Club Brugge reageert koeltjes op de woorden van de boze De Keersmaecker. "We begrijpen de ontgoocheling van de Belgische voetbalbond (KBVB). Maar die ontgoocheling zal er ook wel geweest zijn bij Moeskroen, KV Kortrijk en Lokeren toen de KBVB aan die clubs vroeg of Leekens naar de nationale bond wilde komen om bondscoach te worden", kaatst algemeen directeur Vincent Mannaert de bal terug.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen