Ajacied Serero: "Ben enorm vooruitgegaan"

4 juli 2012, 10:44

Een jaar geleden wisten veel insiders het zeker: Thulani Serero zou wel eens een sensatie kunnen worden bij Ajax. De Zuid-Afrikaan maakte tijdens de voorbereiding een goede indruk, maar raakte uit beeld toen het echte werk begon. Dat kwam mede omdat hij te maken kreeg met blessures. Nu hij die fysieke tegenslag achter zich gelaten heeft, hoopt de 22-jarige Serero op een nieuwe start in Amsterdam.

"Gelukkig heb ik die blessures achter me kunnen laten", zegt Serero op de website van zijn club. "Dankzij verschillende stabiliteitsoefeningen ben ik inmiddels een stuk sterker dan vorig jaar rond deze tijd. Ik merk dat ik daar nu veel baat van heb."

"Ik ben sterker in de duels en kan me beter weren. Doordat ik fysiek sterker ben geworden, komen mijn voetballende kwaliteiten ook meer tot uiting. Vergeleken met een maand of acht geleden ben ik enorm vooruitgegaan. Dat geeft me de motivatie en het vertrouwen om telkens hard te blijven werken", aldus de jonge middenvelder.

Serero erkent dat de overstap van Zuid-Afrika naar Ajax hem in zijn eerste jaar niet meegevallen is. "Het niveau is hoger en de concurrentie is groter. Dat zijn dingen waar je als nieuwe speler mee te maken krijgt. Dat vergt de nodige aanpassingstijd."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen