Boilesen zet krabbel onder contract tot 2016 bij Ajax

13 juli 2012, 16:07   Bijgewerkt: 13 juli 2012, 16:22

Ajax is tevreden over de verrichtingen van Nicolai Boilesen. De Amsterdammers hebben, zoals eerder al aangekondigd, vrijdag het contract van de twintigjarige verdediger opengebroken en verlengd tot medio 2016. De oude verbintenis van de Deen zou aan het eind van volgend seizoen aflopen.

Boilesen, die vanwege langdurig blessureleed aan zijn hamstring een moelijk jaar kende, voelt zich gesterkt door het vertrouwen van Ajax. "Dit contract is een lichtpunt in mijn revalidatie. Het gaat gelukkig de goede kant op. Ik train twee keer per dag, heel hard. Ik denk nu alleen maar positief", laat de jonge verdediger op de website van de landskampioen weten.

Trainer Frank de Boer is blij met het verlengde verblijf van Boilesen. "Nicolai heeft in de paar wedstrijden en de vele trainingen een topindruk op ons achtergelaten en dat doet hij nog steeds. Fit worden heeft geen haast, hij kan in alle rust revalideren."

Boilesen speelde vanaf januari 2010 in de jeugdopleiding van Ajax, daarvoor kwam hij uit in zijn vaderland voor Bröndby IF. Op 3 april 2011 maakte de Deen zijn debuut in het eerste elftal in de competitiewedstrijd Ajax-Heracles Almelo (3-0). Tot dusver reikte Boilesen tot veertien duels in de hoofdmacht van de Amsterdammers.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen