Swansea maakt komst De Guzman officieel

10 juli 2012, 18:23

Jonathan de Guzman speelt komend seizoen definitief in de Engelse Premier League. De Nederlandse Canadees, in het verleden jarenlang actief voor Feyenoord, wordt door Swansea City voor één jaar gehuurd van het gedegradeerde Villarreal.

De Guzman is dolblij met zijn overstap. "Toen de mogelijkheid zich voordeed om naar Swansea te gaan, hoefde ik niet lang na te denken. Swansea heeft een geweldig seizoen achter de rug, ik heb ze in Spanje regelmatig op de tv gezien. Ik ben dankbaar voor deze kans en kijk enorm uit naar deze nieuwe uitdaging in mijn carrière."

De Guzman werd op jonge leeftijd door Feyenoord uit Canada gehaald. Hij speelde ruim honderd duels voor de Rotterdamse club en stapte in 2010 transfervrij over van naar Real Mallorca. Een jaar later vertrok hij naar Villarreal, waarmee hij het afgelopen seizoen het hoofd niet boven water wist te houden in de Spaanse Primera Division.

De nieuwe manager van Swansea City, Michael Laudrup, is een oude bekende van De Guzman. Het duo werkte in het seizoen 2010/ 2011 al samen bij Real Mallorca.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen