FC Groningen naar FIFA inzake Kirm

29 augustus 2012, 21:39   Bijgewerkt: 29 augustus 2012, 22:01

FC Groningen heeft Andraz Kirm op huurbasis vastgelegd, maar de noorderlingen stappen naar de FIFA om de 27-jarige vleugelaanvaller uit Slovenië speelgerechtigd te krijgen. Ze zijn het oneens met diens huidige werkgever Wisla Krakow over de (veranderde) huurvoorwaarden.

Woensdag leken de laatste formaliteiten afgewikkeld, maar toen ontstond er opeens een verschil van inzicht met de Poolse club. “FC Groningen was en is in de overtuiging dat de overeengekomen vergoeding voor Kirm de huursom betrof, waarbij Wisla het salaris van Kirm doorbetaalt, wat te doen gebruikelijk is aangezien een verhuurde speler eigendom blijft van de verhurende club”, meldt de equipe uit de Martinistad in een verklaring op de clubwebsite.

Wisla wil echter dat Groningen, naast de huursom, óók het salaris van Kirm gaat betalen. Daarop heeft de Trots van het Noorden juridische informatie ingewonnen en de zaak, met de steun van de KNVB, aanhangig gemaakt bij de FIFA. “Kirm schaart zich hier eveneens achter en is enkel en alleen nog maar bereid voor FC Groningen te voetballen”, klinkt het nog in de Euroborg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen