De Boer spreekt Ajacieden aan op eergevoel

Ger
25 september 2012, 14:40   Bijgewerkt: 25 september 2012, 16:20

Ajax gaat woensdagavond in het bekertoernooi op bezoek bij FC Utrecht. De club van trainer Frank de Boer wil zich bij de Domstedelingen herstellen van het puntenverlies tegen ADO Den Haag (1-1) in de Eredivisie.

"De teleurstelling van ADO is inmiddels bij iedereen verteerd. Dat zal ook wel moeten, want we hebben morgen weer een wedstrijd voor de boeg. Daar moeten we klaar voor zijn", zegt De Boer op de website van Ajax. "Tegen ADO waren die scherpte en instelling bij veel spelers niet aanwezig. Maar als je een beetje eergevoel hebt, ben je nu natuurlijk gewaarschuwd. En een gewaarschuwd mens telt voor twee natuurlijk."

De Ajax-coach heeft zin in het bekertoernooi: "Het zijn speciale wedstrijden waar je uiteindelijk als team beter van wordt. Bovendien is de beker een prijs. Niet de belangrijkste prijs, maar wel een prijs die we graag willen winnen." De Boer omschrijft FC Utrecht als een 'moeilijk te bespelen ploeg'. "Ze spelen een lastig systeem met twee spitsen, of soms één spits met buitenspelers die dat dan eigenlijk niet zijn."

"Voor ons betekent het in ieder geval dat er onderling veel gecommuniceerd moet worden. Ook moeten we proberen om zo weinig mogelijk domme overtredingen op eigen helft te maken. Juist bij spelhervattingen komt FC Utrecht, zeker thuis, in hun kracht. Dat moeten we dus zien te voorkomen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen