Koeman pareert kritiek Lucius: "Teleurstellend"

28 september 2012, 08:13

Erwin Koeman vindt het jammer dat Theo Lucius de deur achter zich dicht getrokken heeft bij RKC Waalwijk. De routinier voegde zich deze zomer bij de Brabantse club, maar was ontevreden over het feit dat hij amper aan spelen toekwam. Volgens Koeman lag het echter deels aan Lucius zelf dat de middenvelder geen minuten maakte.

"De dag voor de wedstrijd bij Ajax raakte Jeff Stans geblesseerd en Theo zou hem in de basis vervangen. Maar op de wedstrijddag arriveerde Theo twintig minuten te laat voor de wedstrijdbespreking. 'Sorry Theo, dit kan niet', heb ik toen tegen hem gezegd en ik heb hem naar huis gestuurd. Was hij wel op tijd geweest, dan had Theo gewoon gespeeld", zegt Koeman in AD Sportwereld. De coach benadrukt dat hij Lucius, bij zijn komst naar Waalwijk, gezegd heeft dat hij op de reservebank of tribune terecht kon komen. "Misschien heeft Theo ons niveau onderschat en dacht hij hier zomaar in het elftal te komen. Bovendien was er voor mij geen aanleiding om te schuiven in de ploeg."

De manier waarop Lucius de deur achter zich dicht getrokken heeft, wekt verbazing bij de coach. "Zondag was afgesproken dat we in de dagen na de bekerwedstrijd in Lisse met elkaar verder zouden praten. Woensdag bleef Theo echter weg van de training, zonder mij in te hebben gelicht. Tegen mij heeft hij nooit gezegd er per direct mee te stoppen en ik heb bij zijn afscheid ook geen hand gekregen. Dat vind ik teleurstellend."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen