Twente klopt Heerenveen door strafschop Tadic

23 september 2012, 16:25   Bijgewerkt: 23 september 2012, 16:33

Een week voor het topduel met Ajax in Amsterdam heeft FC Twente zijn ongeslagen status in de eredivisie behouden. In de Veste van Enschede werd zondag sc Heerenveen met veel moeite verslagen, 1-0. Voor de tweede keer dit seizoen in een thuiswedstrijd tegen een laaggeklasseerde tegenstander was een benutte strafschop beslissend.

Als wel vaker kort na een Europese inspanning kwam FC Twente nauwelijks aan goed voetbal toe. Het tempo ontbrak en het aantal slordigheidsfouten was groot. De passjes waren steeds net te kort. Kennelijk had de 2-2 van afgelopen donderdag tegen Hannover er ingehakt. Na het vorige internationale treffen, met Bursaspor (4-1 na verlenging), had de koploper op eigen veld bijna punten verspeeld tegen VVV-Venlo.

De eerste serieuze kans voor de thuisclub deed zich nu pas in de 45e minuut voor. Douglas kreeg na een hoekschop van Dusan Tadic alle ruimte, maar kopte over. Daarvoor waren er misschien twee aardige acties van de kant van FC Twente geweest, waar bij eindstation Luc Castaignos steeds de scherpte ontbrak om af te ronden.

Heerenveen, dat de punten (3) tot nu toe haalde tegen Ajax, Feyenoord en AZ, speelde soms wel aardig. Dat leidde tot een riante kans voor Oussama Tannane, die na een foutje van Edson Braafheid vlak voor doelman Nikolai Michailov te zwak inschoot. Aardige pogingen waren er ook van Jeffrey Gouweleeuw en Filip Djuricic, die het doel net misten.

Na de hervatting ging het wat beter met de thuisclub. Het overwicht leidde in de 58e minuut tot een strafschop, na een overtreding op Felipe Gutierrez. Bij het ontbreken van 'specialist' Leroy Fer mocht nu Tadic aanleggen van 11 meter. Ook hij deed dat onberispelijk, 1-0. Opvallend was dat ook in de moeizame thuiswedstrijd tegen VVV een penalty het duel openbrak. Dat gebeurde toen in de 92e minuut.

Tadic kreeg nog een fraaie kans op 2-0, maar hij kopte tegen doelman Kristoffer Nordfeldt aan.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!