Krul: "Ik moet de bondscoach opnieuw overtuigen"

Ger
23 oktober 2012, 11:52

Tim Krul verwacht dat hij bondscoach Louis van Gaal opnieuw moet overtuigen van zijn kwaliteiten. De doelman kreeg begin september, uitgerekend rond zijn entree onder de lat bij Oranje, last van een elleboogblessure.

Krul maakte afgelopen zondag bij zijn club Newcastle United zijn rentree, in het uitduel met Sunderland (1-1). "Ik denk dat ik bij Newcastle maar weer moet laten zien waarom ik de kans kreeg in Oranje. Ik zal de bondscoach opnieuw moeten overtuigen, denk ik", zegt Krul in het AD. "Zo werkte het ook bij mijn club. Toen trainer Alan Pardew me begin vorig seizoen eerste keeper maakte, zei hij niet dat ik meteen vier of vijf of zes wedstrijden zou blijven staan. Hij zei gewoon dat ik elke week moest laten zien dat ik het vertrouwen verdien."

De staf van het Nederlands elftal hield de voorbije periode regelmatig contact met Krul. "De fysio, maar ook keeperstrainer Frans Hoek. Ik moet echt zeggen: super hoe dat gaat. Achteraf ben ik blij dat Edwin Goedhart, de dokter van Oranje, gelijk zei: 'Hier moet je geen risico mee nemen.' Als je net eerste keeper van je land bent geworden en met 2-0 wint van Turkije, zit je zelf in een roes. In de afgelopen vier jaar had ik ook nooit wedstrijden hoeven missen door blessures. Maar nu weet ik dat het erbij hoort. Hier leer ik ook weer van."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen