Oranje naar Indonesië: "Om geld op te halen"

5 oktober 2012, 13:27

Dat het Nederlands elftal in de zomer van 2013 een oefentrip maakt naar Indonesië en China, heeft maar één reden. "Geld", gaf bondscoach Louis van Gaal vrijdag toe.

"Wij gaan daar alleen heen om geld op te halen", luidt de openhartige, maar toch wel merkwaardige uitleg van de bondscoach. "Ik ben heel blij dat we meestal onze oefenwedstrijden spelen tegen gerenommeerde tegenstanders, zoals Duitsland en Engeland. Daar ben ik de KNVB dankbaar voor, dat vind ik prettig. Maar de KNVB heeft ook geld nodig, bijvoorbeeld om het jeugdplan te bevoorraden", legt Van Gaal uit.

"Indonesië en China zijn geen grote tegenstanders, maar willen heel graag tegen ons spelen. Daar staat voor ons een flinke som geld tegenover en daarom gaan we er heen. Daar hoef je je verder niet voor te schamen. We gaan er een aangename trip van maken, minder serieus dan bijvoorbeeld nu voor de komende duels", aldus Van Gaal.

De afgelopen jaren ging Oranje wel vaker in 'oneven jaren', waarin geen EK of WK is, op reis. In 2011 belandde de ploeg in Zuid-Amerika, in 2007 in Thailand en Zuid-Korea.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen