Ajax: “Staan faillissement Ajax CT niet toe”

14 november 2012, 19:05   Bijgewerkt: 14 november 2012, 19:16

Het rommelt bij Ajax Cape Town. Door een conflict binnen het bestuur van Cape Town Stars, dat 49 procent van de aandelen van de Zuid-Afrikaanse club bezit, stevent de ploeg volgens diverse media af op een faillissement. Ajax Amsterdam, dat 51 procent van de aandelen in handen heeft, reageert verbaasd.

“Ajax zal een eventuele faillissementsaanvraag van Ajax Cape Town, waarmee zoals klaarblijkelijk door Cape Town Stars wordt gedreigd, niet toestaan”, schrijven de Amsterdammers op de clubwebsite. “Het is algemeen bekend dat de twee families die eigenaar zijn van Cape Town Stars een conflict hebben.”

“Ajax Amsterdam is ervan overtuigd dat er geen grond is voor een faillissement. De clubs in Amsterdam en Kaapstad zullen er gezamenlijk alles aan doen om er voor te zorgen dat Ajax Cape Town behouden blijft voor het Zuid-Afrikaanse voetbal.”

Bij Ajax Cape Town staan de Nederlanders Sander Westerveld en Koen van de Laak onder contract. Hun landgenoot Jan Pruijn is er hoofdcoach. Hij werd vorige maand aangesteld als opvolger van de ontslagen Maarten Stekelenburg. Ajax Cape Town maakt een slecht seizoen door; het staat pas dertiende in de nationale competitie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen