Di Matteo: "Beetje gelukkig, maar wel verdiend"

8 november 2012, 08:36

Als Chelsea er de komende weken in slaagt een plek in de volgende ronde van de Champions League af te dwingen, zal het nog wel eens terugdenken aan woensdag. Voor eigen publiek had de titelhouder zomaar kunnen verliezen van Shaktar Donetsk, maar door een goal van Victor Moses in de laatste minuut won het met 3-2.

De opluchting was dan ook groot bij Roberto di Matteo, de trainer van Chelsea. "We wisten dat dit een moeilijke wedstrijd ging worden. Shaktar heeft opnieuw laten zien dat het een heel goed team is. Misschien hebben we wat geluk gehad met het winnende doelpunt, maar al met al denk ik dat wij de winst verdienden", zegt hij.

Chelsea kwam tegen Shaktar zowel met 1-0 als 2-1 voor, maar beide keren wist het die voorsprong niet vast te houden. "We misten denk ik een stukje routine", zegt Di Matteo. "Frank Lampard en Ashley Cole waren niet beschikbaar en ook John Terry speelde niet, dus er ontbrak aan onze kant veel Champions League-ervaring. Maar de spelers die wel op het veld stonden, verdienen een groot compliment. De druk was groot, dus het is knap dat we deze wedstrijd naar ons toe hebben kunnen trekken."

Met zeven punten uit vier wedstrijden is Chelsea nu naast Shaktar aan kop gekomen. Juventus is met zes punten de luis in de pels van de twee koplopers in Groep E.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen