Paris Saint Germain wint in Valencia

12 februari 2013, 22:44   Bijgewerkt: 13 februari 2013, 09:08

Paris Saint Germain leek dinsdag op weg naar een indrukwekkende zege bij Valencia maar verloor volkomen onnodig het hoofd in de extra tijd. De koploper van Frankrijk liet Adil Rami in blessuretijd scoren (1-2). Vervolgens kreeg een gefrustreerde Zlatan Ibrahimovic ook nog een rode kaart.

PSG blijft ondanks de misstanden in blessuretijd favoriet voor een plaats in de kwartfinale van de Champions League. De steenrijke club, eigendom van investeerders uit Qatar, had het zich wel een stuk makkelijker kunnen maken. PSG had voor het verstrijken van de reguliere speeltijd eigenlijk gewoon met 0-4 voor moeten staan.

Lucas, de nieuwe Braziliaan van PSG, schoot al na 9 minuten op de paal. Hij stond een minuut later aan de basis van de openingstreffer van Ezequiel Lavezzi (0-1). Deze doelpuntenmaker had voor rust nog minimaal een keer vaker moeten scoren. Gelukkig voor Paris Saint-Germain bracht Javier Pastore, eveneens Argentijn, de krachtsverschillen vlak voor rust beter tot uitdrukking (0-2).

Alex, ex-PSV, had net als Maxwell en Zlatan Ibrahimovic (allebei oud-Ajax) een basisplaats bij PSG. Gregory van der Wiel zat de hele wedstrijd op de bank omdat trainer Carlo Ancelotti weer eens de voorkeur gaf aan Christophe Jallet. Het is niet zo dat de Amsterdammer elke week de bank warm houdt. Maar bij het Nederlands elftal heeft hij inmiddels Daryl Janmaat en Ricardo van Rhijn voor zich.

Oliedollars verzachten mogelijk de pijn bij Van der Wiel. Sinds zijn vertrek bij Ajax afgelopen zomer staat de rechtsback onder een contract bij een club van onbegrensde mogelijkheden. Want PSG bewandelt de weg naar succes net als Manchester City, dat eveneens in handen is van ongekend gefortuneerde eigenaren.

Valencia, ondanks een schuld van bijna 400 miljoen euro toch nog de nummer vijf van Spanje, probeerde het na rust nog wel. De beste kansen bleven echter voor PSG, dat Lavezzi twee keer in kansrijke positie zag missen. Rami, de Fransman van Valencia, trof in blessuretijd wel doel. Voeg daarbij de rode kaart van Ibrahimovic en de return op 6 maart in de Franse hoofdstad kent toch nog enige spanning.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen