Real ondanks overwicht niet langs United

13 februari 2013, 22:38   Bijgewerkt: 14 februari 2013, 08:13

Real Madrid mag zich de morele winnaar noemen na het eerste duel in de 'clash' met Manchester United. Meer niet. In eigen huis kwam de Spaanse grootmacht in de achtste finale van de Champions League niet verder dan 1-1. Wel was het voornamelijk aan het elftal van coach José Mourinho te danken dat het duel aan de hoge verwachtingen voldeed.

Cristiano Ronaldo mocht waarschijnlijk net de winnaar van het denkbeeldige, vooraf veel besproken duel met Robin van Persie worden genoemd. De Portugese held van Madrid was nadrukkelijker aanwezig, vaker aan de bal en scoorde. De Nederlandse international van United viel minder op, maar dat kwam ook omdat hij voorin vaak alleen stond. Bij vlagen liet Van Persie, die al na 5 minuten geel kreeg, wel zijn buitengewone kwaliteit zien. Tot twee keer toe was hij bovendien dicht bij een treffer.

Daarna kreeg de thuisclub uit Madrid het even moeilijk, kennelijk geschrokken van de tegenvaller. Na een half uur, 10 minuten na de openingstreffer, bracht Ronaldo desondanks het evenwicht terug. De steraanvaller uit Portugal deed dat eveneens met het hoofd, op aangeven van de alom aanwezige Angel Di Maria.

Vooral Madrid bleef het ook na de hervatting proberen. Een schot van Di Maria miste net het doel. Na een voorzet van Sami Khedria leek Coentrao te scoren, maar op spectaculaire wijze kon De Gea met de voet de bal uit het doel houden. Ronaldo gleed de bal nog een keer net naast.

Daarna kwam de (72e) minuut Van Persie. Eerst knalde hij via de handen van Lopez op de lat, seconden later zag hij zijn inzet net door Xabi Alonso net voor de lijn weggehaald.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen