Luuk de Jong wakkert CL-hoop Gladbach aan

17 maart 2013, 19:24

In de Duitse Bundesliga heeft Borussia Mönchengladbach uitstekende zaken gedaan. Door een doelpunt van Luuk de Jong won de formatie thuis met 1-0 van Hannover 96, waardoor een ticket voor de Champions League ineens lonkt.

Gladbach stijgt door de winst op Hannover naar de zevende plaats. Dat is aan het eind van het seizoen net niet genoeg voor Europees voetbal, maar de verschillen zijn bijzonder klein. FSV Mainz staat nog slechts één punt voor Gladbach, terwijl ook Schalke 04 en Eintracht Frankfurt de hete adem van die Fohlen in de nek voelen. De achterstand van Mönchengladbach op beide teams is nog maar twee punten. De vierde plaats is aan het eind van de rit voldoende voor een ticket voor de Champions League, de nummers vijf en zes van de ranglijst gaan de Europa League in.

De Jong, in de zomer overgekomen van FC Twente, maakte tegen Hannover zijn vijfde competitiedoelpunt van dit seizoen. De spits, opgeroepen voor Jong Oranje, vond na 36 minuten het net na een goede combinatie met teamgenoot Patrick Herrmann.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen