Owomoyela op weg terug na jaar blessureleed

22 maart 2013, 09:27

Het is inmiddels elf maanden geleden dat hij voor het laatst een wedstrijd speelde, maar Patrick Owomoyela (33) denkt nog niet aan stoppen. De rechterverdediger van Borussia Dortmund is naar eigen zeggen weer bijna fit en hoopt nog dit seizoen aan te kunnen sluiten bij de wedstrijdselectie van de Duitse landskampioen.

De laatste wedstrijd van Owomoyela dateert van 28 april 2011. Een hardnekkige kuitblessure hield hem daarna maanden aan de kant. Medio augustus dacht hij weer fit te zijn, maar dat bleek te optimistisch. Hij moest alsnog onder het mes en werkt sindsdien aan een rentree. Die komt er mogelijk dit seizoen nog, zegt hij in Bild. "Het gaat iedere dag beter. Ik heb ontzettend veel zin om weer te voetballen, het moment dat ik voor het eerst weer mee kan trainen komt dichter bij. Als alles volgens plan verloopt, kan in dit seizoen nog één of twee keer tot de wedstrijdselectie behoren."

Aan stoppen heeft hij, ondanks zijn leeftijd en zijn blessure, geen moment gedacht. "Ik ben dan wel 33 jaar, maar heb door blessures meer dan twee jaar van mijn carrière gemist. Als je die tijd er van aftrekt, ben ik pas 29", lacht de elfvoudig international.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen