Verbeek: "Vluchten, verstarren of vechten"

9 maart 2013, 13:54

AZ-trainer Gertjan Verbeek is van mening dat zijn ploeg op een cruciaal punt staat. Zijn elftal moet daarom nu beslissing het het verder wilt. "Je kunt in dit soort situaties vluchten, verstarren of vechten", aldus Verbeek tegen RTV Noord-Holland.

Verbeek vergelijkt de spelersgroep daarmee met een dier, wanneer het een roofdier tegenkomt. "Soms moet je vluchten om aan het dier te ontkomen, soms is het beter om te verstarren en soms moet je vluchten."

De trainer ging afgelopen week met zijn spelers in gesprek en motiveerde hen bovendien om ook met elkaar in discussie te gaan. "Ik heb ze een aantal punten aangedragen waarna ze zelf tot de conclusie komen dat vechten de beste oplossing is om van de onderste plaatsen weg te komen. We moeten afwachten of we dat ook tegen ADO Den Haag in de wedstrijd terug zullen zien."

De recente slechte prestaties van AZ hebben Etienne Reijnen zijn plek in het centrum van de verdediging gekost. Daardoor mag Thomas Lam zich de komende tijd bewijzen naast Nick Viergever. "Het is niet zo dat Etienne de hoofdschuldige is, maar hij heeft bijna altijd in de basis gestaan en kan niet echt zijn stempel drukken op het spel, dus het is tijd voor iets anders."

Ook Dirk Marcellis moet vrezen voor zijn plek, maar krijgt van Verbeek nog een kans. "Dirk speelde tegen RKC ook slecht maar heeft daarvoor wel een acceptabel niveau gehaald en dus laat ik hem nog even staan. Iedereen krijgt een tweede kans."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen