Verbeek wil mentaliteitsverandering bij AZ

Ger
1 maart 2013, 16:28

AZ hoopt een uitstekende week af te sluiten met een overwinning op het veld van RKC Waalwijk. De Alkmaarse club bereikte woensdagavond verrassend ten koste van Ajax de finale van het toernooi om de KNVB Beker.

"De sfeer in de spelersgroep was behoorlijk uitgelaten. Omdat we in de fysieke herstelperiode zitten, hebben we wat spelvormen gedaan. Tijdens de rondo werd er veel gelachen. Dat is prima, maar de focus moet vanaf nu op RKC", zegt trainer Gertjan Verbeek op de website van AZ. "In de laatste zeven wedstrijden hebben ze slechts een doelpunt gemaakt. Zeker na de winterstop hebben ze een reeks mindere resultaten gehaald. Dat werkt door in het vertrouwen. Erwin Koeman heeft ook aangegeven dat het besef moet komen dat het anders moet, omdat ze anders in degradatieproblemen komen."

AZ heeft de punten ook hard nodig om afstand te nemen van de nacompetitiestreep. De bekerfinalist staat nu teleurstellend dertiende. "Die mentaliteitsverandering moet ook tot mijn spelersgroep doordringen", zegt Verbeek. "We moeten de absolute wil hebben om te winnen. Goed positiespel en kansen creëren is leuk en aardig, maar nu tellen de punten. Zeker tegen een directe concurrent als RKC. Als we niet kunnen winnen met mooi voetbal, dan maar op een andere manier. De doelstelling staat voorop: eindigen in het linkerrijtje."

AZ kwam niet ongeschonden uit het duel met Ajax. Donny Gorter liep in de ArenA een verrekking in zijn bovenbeen op. Giliano Wijnaldum zal hem vervangen tegen RKC. Naast Gorter ontbreken ook de geblesseerde Maarten Martens (knie) en de niet-wedstrijdfitte Ali Messaoud en Aron Jóhannsson.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen