Bayern voor 23ste maal kampioen van Duitsland

6 april 2013, 17:22   Bijgewerkt: 6 april 2013, 18:45

Bayern München heeft zich zaterdag voor de 23ste keer in de historie van de club tot kampioen van Duitsland gekroond. In een moeizaam duel won de recordkampioen de uitwedstrijd bij Eintracht Frankfurt met 1-0.

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd in de 52ste minuut gemaakt door Bastian Schweinsteiger, die een wonderschone treffer liet aantekenen op aangeven van aanvoerder Philipp Lahm. In de eerste helft miste verdediger David Alaba nog een strafschop namens Bayern.

Overtuigend was het spel van de kersverse kampioen, die startte met Arjen Robben in het basiselftal, niet. De Beierse formatie leek last te hebben van kampioenschapstress. In de slotfase was de thuisploeg zelfs nog enkele malen dicht bij de gelijkmaker. De 1-0 bleef echter op het scorebord staan.

De titel in de 28ste speelronde betekent het vroegste kampioenschap in de geschiedenis van de Bundesliga. De enige overgebleven achtervolger, uittredend landskampioen Borussia Dortmund, kan de ploeg van trainer Jupp Heynckes met nog zes wedstrijden te gaan niet meer achterhalen. Bayern verbrak door de winst het eigen record uit de seizoenen 1972-1973 en 2002-2003. In die jaargangen won het in de 30e speelronde de titel.

Bayern zal het kampioenschap niet al te uitbundig vieren. Dinsdag staat namelijk alweer de Champions League-wedstrijd tegen Juventus op de agenda. De Duitsers verdedigen in de kwartfinales van het Europese bekertoernooi een 2-0 voorsprong. Daarnaast is de ploeg nog actief in het Duitse bekertoernooi, waar het in de halve finales staat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen