FC Basel verslaat 'Spurs' in strafschoppenserie

11 april 2013, 23:48   Bijgewerkt: 12 april 2013, 00:14

Voor het eerst in de clubhistorie staat FC Basel in de halve finale van een Europees bekertoernooi. De Zwitserse club schaarde zich donderdag bij de laatste vier van de Europa League door Tottenham Hotspur te verslaan. Zowel in Engeland als in Zwitserland werd het 2-2, waardoor strafschoppen uitkomst moesten bieden. Vanaf elf meter was Basel stukken scherper dan The Spurs: 4-1.

Basel stuntte in de vorige ronde al met de uitschakeling van het steenrijke Zenit St. Petersburg. De dappere Zwitsers waren ook niet onder de indruk van Tottenham, door velen toch gezien als grote favoriet voor de titel. Vorige week speelden ze op White Hart Lane met lef, wat een 2-2 gelijkspel opleverde. De Alpenclub leek zelfs te gaan winnen, maar een 0-2 voorsprong werd uit handen gegeven.

Vlak na de pauze nam Basel zelfs de leiding. Spurs-keeper Brad Friedel keerde in eerste instantie een corner, maar was kansloos toen Dragovic in de rebound van dichtbij aanlegde. De thuisclub bleef daarna sterker, maar het was Tottenham dat acht minuten voor tijd scoorde, opnieuw via Dempsey.

Daardoor moest er dus een verlenging aan te pas komen. Tottenham speelde deze met tien man. Vertonghen kreeg tegen het einde van de reguliere speeltijd een directe rode kaart. De oud-Ajacied haalde de doorgebroken Marco Streller neer.

In de twee toegevoegde kwartiertjes trok Basel het initiatief naar zich toe, maar een strafschoppenserie was onvermijdelijk, al raakten de Zwitsers via Mohamed El Neny nog wel de paal. Vanaf elf meter maakte Basel alsnog het verschil. Alle Zwitserse penalty's werden benut. Tottenham schoot zichzelf in de voet door missers van Tom Huddlestone (gered) en Emmanuel Adebayor (over), waarop Diaz het afmaakte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen