John bekert ten koste van Krul en Anita verder

11 april 2013, 23:03   Bijgewerkt: 12 april 2013, 00:16

Newcastle United heeft het in de return tegen Benfica in de kwartfinales van de Europa League donderdagavond niet gered. De Engelse middenmoter moest op eigen veld genoegen nemen met 1-1. Dat was veel te weinig na de nederlaag van 3-1 vorige week in Lissabon.

Na de pauze speelde de thuisploeg alles of niets. Meer dan een treffer van Papiss Cissé in de 71e minuut leverde het wanhoopsoffensief niet op. Met een aantal prima reddingen hield Krul zijn ploeg na de rust tot de extra tijd in de race. Het late doelpunt van Eduardo Salvio schakelde Newcastle definitief uit: 1-1.

Vurnon Anita (ex-Ajax) moest in de 63e minuut plaatsmaken bij Newcastle. John (ex-FC Twente) volgde hem naar de catacomben in de 76e minuut.