Rode kaart Vermeer smet op ruime zege Ajax

7 april 2013, 18:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Na Feyenoord, Vitesse en PSV heeft ook Ajax geen fout gemaakt in de titelstrijd. Ondanks een rode kaart voor doelman Kenneth Vermeer won de koploper in de eigen ArenA met 4-0 van Heracles Almelo. Hierdoor begint het volgende week met drie punten voorsprong op PSV aan de onderlinge confrontatie in het Philips Stadion.

Qua uitslag liep Ajax dus geen schade op in de thuiswedstrijd tegen Heracles, maar personele schade was er door de rode kaart van Vermeer wel. De doelman van het Nederlands elftal zal de topper tegen PSV aan zich voorbij moeten laten gaan. Aan zijn stand-in Jasper Cillessen de taak om Ajax overeind te houden in Eindhoven.

De kaart van Vermeer was volledig terecht. Vlak na rust was de doorgebroken Heracles-spits Geoffrey Castillion net iets eerder bij de bal dan de keeper. Castillion tikte de bal voor zich uit en werd gevloerd door de doelman. Scheidsrechter Ruud Bossen leek Vermeer te gaan sparen en gebaarde aanvankelijk dat er gewoon doorgevoetbald moest worden, maar kwam even later terug op dat besluit. Vermoedelijk ingegeven door één van zijn assistenten trok hij alsnog rood.

Door die vroege 1-0 leek Ajax een gemakkelijke middag tegemoet te gaan, maar dat leek het zelf ook te denken. Ajax had Heracles dat eerste kwartier in de houdgreep, maar liet deze verslappen. De bezoekers konden zich terug in de partij knokken en kregen vlak voor rust via Ajax-huurling Castillion de kans op 1-1. Deze ging mis, maar even later stond Ajax dus ineens met tien man.

Plotseling dreigde puntverlies, maar het wegzenden van Vermeer leek Ajax wakker te schudden. Amper een minuut nadat de keeper het veld verlaten had tekende Sigthórsson, na slecht verdedigen van Heracles, voor de 2-0 en een kwartier voor tijd besliste invaller Ryan Babel de wedstrijd definitief. Met een heerlijke krul in de verre kruising bepaalde Christian Eriksen in de slotfase de eindstand op 4-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen