Sparta-trainer Vonk: "Moeten snel weer winnen"

1 april 2013, 18:55   Bijgewerkt: 1 april 2013, 19:26

Sparta verspeelde maandag de koppositie van de Jupiler League door een nederlaag tegen Emmen. De Rotterdamse ploeg morst de laatste weken aan de lopende band punten en moet na vandaag drie ploegen boven zich duiden. Trainer Michel Vonk baalt van het verlies op de dag dat de club haar 125ste verjaardag viert.

"Ik wil het niet alleen pech noemen. Als je zoveel kansen mist, moet je naar jezelf kijken. De eerste helft speelden we gewoon slecht, na rust was het beter en krijgen we voldoende kansen. Maar je moet ze wel maken, anders win je nooit."

Critici menen dat de Rotterdammers niet met de druk die bij de koppositie komt kijken kunnen omgaan. Volgens Vonk is dat niet waar. "De druk is groot. Die hebben we onszelf opgelegd en dat is terecht. Ik zie op de trainingen ontspannen spelers, maar in wedstrijden is het heel anders. Het is onverklaarbaar. We moeten snel weer succesbeleving krijgen. Dat krijg je pas als je weer wedstrijden gaat winnen."

Sparta staat na maandag vierde in de Jupiler League. De Spartanen verzamelden 49 punten in 27 duels. FC Volendam, MVV en Helmond Sport hebben twee punten meer. Laatstgenoemde had daar echter één wedstrijd meer voor nodig. Volendam gaat op basis van doelsaldo aan de leiding.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen