Utrecht klopt ADO door 'Hagenaar' Toornstra

7 april 2013, 14:22   Bijgewerkt: 7 april 2013, 14:35

FC Utrecht heeft zich vrijwel zeker geplaatst voor de play-offs, voor ADO Den Haag is dat toegift nog lang niet zeker. Dat was de conclusie zondag na de zege (1-0) van Utrecht in eigen huis op ADO, dat bezig is aan een mindere reeks. Uitgerekend tegen zijn oude club besliste Jens Toornstra de wedstrijd.

Halverwege het eerste deel kreeg ADO meer grip op het gebeuren. Na een fraai uitgespeelde aanval had Santi Kolk een grote kans, maar hij stuitte op Robbin Ruiter in het Utrechtse doel. Even later was Mike van Duinen dichtbij de openingstreffer. Zijn kopbal werd kundig onder de lat weggetikt door Ruiter.

Bij Utrecht was coach Jan Wouters al een beetje bezig met het volgend seizoen. Zo liet hij de vertrekkende Anouar Kali op de bank, om eens een andere speler de kans te geven zich aan te dienen. Ook Edouard Duplan werd buiten de opstelling gelaten. Tommy Oar en Johan Mártensson waren wel van de partij. Bij ADO voelde het gemis van Danny Holla zwaar, de clubtopscorer én aanvoerder van de club.

Na de hervatting deed Utrecht het beter. Van der Gun speelde zichzelf vrij, maar schoot onbeheerst naast. Toornstra kreeg opnieuw een kans, maar vond eerst nog de als altijd betrouwbare Ruiter op zijn weg. In de 72e minuut scoorde de speler toch, na goed voorbereidend werk van Mark van der Maarel en Nana Asare.

In de slotfase was Van Duinen nog het dichtst bij de gelijkmaker. Hij zag zijn inzet door Van der Maarel net voor de lijn weggehaald. Bij de thuisclub viel Ruiter nog geblesseerd uit. Jeroen Verhoeven was zijn vervanger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen