Ajax besluit met zege, Groningen toch naar play-offs

Ger
12 mei 2013, 16:19   Bijgewerkt: 12 mei 2013, 17:14

Ajax heeft het seizoen zondag met een overwinning afgesloten. De Amsterdammers, die zich een week eerder voor de derde keer op rij tot landskampioen kroonden, zegevierden bij FC Groningen: 0-2. Ondanks de nederlaag zijn de noorderlingen op de slotdag van de reguliere competitie zeker van deelname aan de play-offs.

Dat FC Groningen nog in race is voor het Europese ticket, heeft de equipe te danken aan slippertjes van de concurrentie. SC Heerenveen en ADO Den Haag gingen in speelronde 34 eveneens onderuit, waardoor laatstgenoemde club met lege handen staat. FC Groningen strijdt de komende dagen in de play-offs samen met de Friese rivaal, FC Utrecht en FC Twente om het laatste Nederlandse Europa League-ticket.

De Amsterdammers toonden zich zeer efficiënt door de eerste kans direct te benutten. Na slecht verdedigen van FC Groningen schoof Kolbeinn Sightórsson het speeltuig simpel langs doelman Marco Bizot. Niet veel later dacht Ryan Babel de marge te verdubbelen, maar zijn treffer werd afgekeurd door scheidsrechter Reinold Wiedemeijer. Ten onrechte, want van buitenspel was geen sprake.

FC Groningen ging na de hervatting zonder te overtuigen op zoek naar de gelijkmaker. De Leeuw kreeg twee kansjes, maar de 1-1 bleef uit. Invaller Danny Hoesen gooide de wedstrijd na 71 minuten op slot. De vervanger van Babel kreeg alle ruimte om vanaf de rand van het strafschopgebied raak te schieten: 0-2. Met die score konden beide clubs, gezien de overige uitslagen, uiteindelijk wel leven. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen